10 Δεκέμβριος 2017, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2017, 16:51

Μεταμόσχευση καρδιάς για τον νικητή της Eurovision Σαλβαντόρ Σομπράλ

  • Μεταμόσχευση καρδιάς για τον νικητή της Eurovision Σαλβαντόρ Σομπράλ
    Ο Σαλβαντόρ Σομπράλ (φωτ.: EPA / Tatyana Zenkovich)

Ο νικητής του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, ο Πορτογάλος τραγουδιστής Σαλβαντόρ Σομπράλ, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς, όπως ανακοίνωσε η ομάδα των γιατρών που τον είχε αναλάβει. «Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και όλα πήγαν καλά», είπε ο χειρουργός Μιγκέλ Αμπεκασίς, της καρδιολογικής μονάδας του νοσοκομείου Σάντα Κρουζ, στα περίχωρα της Λισαβόνας.

Η επέμβαση έγινε την Παρασκευή. Ο Σομπράλ, που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια, ήταν στη λίστα αναμονής εδώ και πολλούς μήνες, αναμένοντας να βρεθεί ένα συμβατό μόσχευμα. Η ανάρρωση θα είναι μακρά αλλά αν όλα εξελιχθούν ομαλά «θα έχει μια απολύτως φυσιολογική ζωή», πρόσθεσε ο γιατρός του.

Τον περασμένο Μάιο ο 27χρονος Σομπράλ κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Amar Pelos Dois» που έγραψε η αδελφή του Λουίζα, χαρίζοντας στην Πορτογαλία την πρώτη νίκη της. 


Το «Amar Pelos Dois» στο διαγωνισμό της Eurovision 2017

Λόγω της ασθένειάς του ο νεαρός τραγουδιστής είχε βάλει την καριέρα του σε δεύτερο πλάνο από τον Σεπτέμβριο και δεν απομακρυνόταν ποτέ από τους γιατρούς του για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.