9 Δεκέμβριος 2017, 13:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2017, 13:20

Σχηματισμό κυβέρνησης εντός τριμήνου βλέπει η Μέρκελ

  • Μέρκελ: Αβέβαιο το πότε θα καταλήξουμε σε σχηματισμό κυβέρνησης
    (Φωτ.: EPA / Daniel kopatsch)

Τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία το προσεχές διάστημα βλέπει η Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να συζητήσει τις στρατιωτικές αποστολές σε Συρία και Αφγανιστάν. «Πολύ σύντομα θα πρέπει να συζητήσουμε για τις γερμανικές στρατιωτικές αποστολές  και ελπίζω ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν συζητήσουμε για κάθε μεμονωμένη περίπτωση», είπε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε σημερινό της Video-Podcast.

Αυτό σημαίνει ότι ελπίζει ότι μπορεί να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση εντός των τριών προσεχών μηνών.

Κι αυτό γιατί οι στρατιωτικές αποστολές έχουν παραταθεί μόνο για τρεις μήνες και για την επόμενη φάση, μετά τη λήξη αυτής της παράτασης, θα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση για να εγκρίνει νέα.

Ήδη την ερχόμενη Τετάρτη οι ηγεσίες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πρόκειται να διεξάγουν τις πρώτες συζητήσεις για συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού. Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει το περιεχόμενο της να εγκριθεί όμως από τα μέλη του SPD σε νέο συνέδριο το οποίο θα συγκληθεί για τον λόγο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συνέδριο του SPD, το οποίο το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο, τα μέλη του ψήφισαν μεν υπέρ της πρότασης της ηγεσίας του για συνομιλίες μη δεσμευτικού, «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστινοδημοκράτες, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί σε νέο συνέδριο.

  • ΠΗΓΗ: wallstreet-online, dts.