9 Δεκέμβριος 2017, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2017, 09:54

Έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο Καβάλας

  • Fraport Greece: Αυξήσεις τελών σε τρία αεροδρόμια από την 1η Απριλίου
    Το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας (Φωτ.: wikipedia.org)

Την πρόθεσή της για έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» ανακοίνωσε η Fraport Greece σε εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Καβάλας.

Στόχος είναι η επέκταση του αεροδρομίου και η περαιτέρω αναβάθμισή του ως το 2019.

Αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Τσίνελ εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε σε αυτή την εκδήλωση και στην Καβάλα που είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός και αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών και αποτελεί την πύλη σε έναν προορισμό θερινών διακοπών στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε πως παρουσίασαν τα σχέδια ανάπτυξης του αεροδρομίου καθώς θα επεκτείνουν κατά 2.000 τετραγωνικά μέτρα το αεροδρόμιο και θα επενδύσουν 10 εκατ. ευρώ σε αυτό για έργα επέκτασης του αλλά και άλλα σχετικά με τη ανάπτυξη του και μέχρι το 2019 θα έχουν ένα αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να υποδεχθεί τον μεγάλο αριθμό τουριστών που αναμένεται έως τότε.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή όλων που το Αεροδρόμιο Καβάλας κατάφερε να εξυπηρετήσει όλες τις πτύσεις του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης που δεν εκτελέστηκαν λόγω ομίχλης προσφάτως. «Περιμένουμε ότι τον χειμώνα θα υπάρχει τέσσερις φορές μεγαλύτερη επιβατική κυκλοφορία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και είμαι χαρούμενος διότι τα έργα τα οποία προτείνουμε υποστηρίζονται από την κοινωνία και από τον αρμόδιο δήμαρχο Νέστου κ. Τσομπανόπουλο» σημείωσε ο Αλεξάντερ Τσίνελ.

  • ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Καβάλας.