8 Δεκέμβριος 2017, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2017, 14:02

Κονδύλια για εκμάθηση ελληνικών διαθέτει η Βικτώρια της Αυστραλίας

  • Ημέρα της Αυστραλίας 2019: Βραβεύτηκαν επτά ομογενείς
    (Φωτ.: hellenicnews.au.com)

Συμφωνία συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας στην Αυστραλία Ντάνιελ Άντριους με την ελληνική κυβέρνηση, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη της πολιτείας στις προσπάθειες της ελληνικής κοινότητας να διατηρηθεί και να διαδοθεί η ελληνική γλώσσα.

Η διμερής συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν ελληνικά στα δημόσια σχολεία της Βικτώριας, προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Παράλληλα, θα διευρυνθούν οι αδελφοποιήσεις σχολείων Ελλάδας και Βικτώριας και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα απόσπασης Ελλήνων εκπαιδευτικών σε κρατικά σχολεία της αυστραλιανής πολιτείας. Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση Άντριους αναμένεται να διαθέσει 150.000 δολάρια σε προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε μια σειρά νηπιαγωγείων της πολιτείας.

Τον πρωθυπουργό της Βικτώριας συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Ελλάδα, η πολιτειακή υπουργός Προσχολικής Εκπαίδευσης Τζένι Μικάκος και ο πολιτειακός βουλευτής της έδρας Όκλι Στιβ Δημόπουλος.