8 Δεκέμβριος 2017, 00:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2017, 23:12

Το πρόγραμμα του Ερντογάν στην Κομοτηνή

  • O Ερντογάν στη Γερμανία τέλη Σεπτεμβρίου
    Tο ζεύγους Ερντογάν κατεβαίνει από το προεδρικό αεροσκάφος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Μετά την «επεισοδιακή» συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, τη συνέντευξη Τύπου στο Μαξίμου κατά την οποία έπεσαν οι τόνοι, την αδιαθεσία της Εμινέ Ερντογάν και τη μετάθεση του ραντεβού της με τη Μπέτυ Μπαζιάνα στο ξενοδοχείο της τουρκικής αποστολής στην Αθήνα, ήρθε η ώρα της Κομοτηνής.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που αναφέρθηκε αρκετές φορές στη δυτική Θράκη και στα δικαιώματα της μειονότητας, αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 11:15 το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Επί της υποδοχής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Αν και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσευχηθεί στο Εσκί Τζαμί, τελικά, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα και για λόγους ασφαλείας, θα πάει στο Κιρμαχαλέ, όπως είχε κάνει και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή πέρσι τον Ιούνιο. Ιμάμηδες της Θράκης φέρονται να κάλεσαν τους μουσουλμάνους να δώσουν το παρών στην υποδοχή του Τούρκου προέδρου, ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν θα υπάρξει χαιρετισμός στους συγκεντρωμένους.

Το επίσημο γεύμα είναι προγραμματισμένο στις 13:30 σε ξενοδοχείο της περιοχής. Το ζεύγος Ερντογάν θα αναχωρήσει για την Άγκυρα με ειδική πτήση, στις 16:00.