7 Δεκέμβριος 2017, 23:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2017, 22:41

Ο λυράρης Στάθης Αλεξανδρίδης στο χορό της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας

  • Ο λυράρης Στάθης Αλεξανδρίδης στο χορό της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας
    Στην φωτογραφία διακρίνονται παιδιά από τον «Ποντοξενιτέα» και τους «Ακρίτες του Πόντου», ο Σταθη Αλεξανδριδης, ο Παναγιωτης Παπουλιδης κ.α. (φωτ.: Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας)

Στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων μπήκαν οι Πόντιοι ομογενείς Αυστραλίας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο χορό της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας. Το ποντιακό γλέντι που διοργανώθηκε ήταν η καλύτερη έναρξη της εορταστικής περιόδου, με τους Πόντιους από διάφορα σωματεία της Αυστραλίας να απολαμβάνουν λατρεμένους ποντιακούς σκοπούς.

Προσκεκλημένος από την Ελλάδα ήταν ο λυράρης Στάθης Αλεξανδρίδης, ο οποίος έδωσε στο γλέντι ιδιαίτερη ζωντάνια.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Παπουλίδης, ο οποίος ευχήθηκε στον κόσμο «Υ'είαν κι ευλοΐαν» για τις άγιες ημέρες που έρχονται, αποκαλύπτοντας κάποιες πτυχές του ετήσιου ανταμώματος των Ποντίων της Αυστραλίας, το «Συναπάντεμα» το οποίο την ερχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ στα μέσα Μαρτίου 2018.

Αργότερα τα χορευτικά τμήματα της Ποντιακής Λέσχης Σίδνεϊ «Ποντοξενιτέας» και του Συλλόγου Ποντίων Μελβούρνης «Ακρίτες του Πόντου» παρουσίασαν ποντιακούς χορούς με τις χορευτικές τους ομάδες, και το γλέντι δεν άργησε να ανάψει.