7 Δεκέμβριος 2017, 16:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2017, 12:32

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο στην Καλαμαριά

  • Ποιος ήταν ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος

Το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς προκήρυξε τον 2o Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας για μαθητές, με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο, πολιούχο και προστάτη της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο του θεσμού «Ευγένεια 2018».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και αφορά ζωγραφική, ποίηση / λογοτεχνία και ψηφιακό βίντεο.

Αναλυτικά, τα επιμέρους θέματα για κάθε βαθμίδα είναι τα εξής:

  • Ζωγραφική με θέμα τη ζωή του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου (για παιδιά Δημοτικού)
  • Ποίηση και λογοτεχνία με θέμα τη ζωή και δράση του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου (για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)
  • Ψηφιακό βίντεο με θέμα τον βίο του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου (για ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου).

Όλες οι εργασίες θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική κριτική επιτροπή, και σε κάθε κατηγορία θα δοθούν τρία βραβεία. Ο πρώτος κάθε κατηγορίας θα λάβει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ ενώ τα βραβευθέντα έργα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του θεσμού «Ευγένεια 2018». Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις εργασίες τους μέχρι την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο (Καραμαούνα 29, Καλαμαριά), στον ιστότοπο www.imkal.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση polidynamo@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310487292.