7 Δεκέμβριος 2017, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2017, 11:16

Europa League: Ώρα πρόκρισης για την ΑΕΚ στη Βιέννη

  • Europa League: Ώρα πρόκρισης για την ΑΕΚ στη Βιέννη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μοσχανδρέου)

Αποφασισμένη για το θετικό αποτέλεσμα που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των 32 του Europa League αγωνίζεται η ΑΕΚ απόψε (20:00, μετάδοση από Cosmote Sport 2) στη Βιέννη απέναντι στην Αούστρια. Οι Κιτρινόμαυροι με νίκη ή ισοπαλία στο Ernst Happel Stadion παίρνουν το πολυπόθητο εισιτήριο, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια.

Τη συμπαράσταση 2.000 φίλων της θα έχει η ΑΕΚ στο κρίσιμο παιχνίδι στη Βιέννη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καταστρώσει πλάνα νίκης, σε ένα παιχνίδι που και η Αούστρια θα παίξει για τον ίδιο στόχο, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο. Τα κίνητρα για τους παίκτες της ΑΕΚ είναι μεγάλα, όπως και τα πιθανά οφέλη μιας πρόκρισης.

Εκτός από το πρεστίζ της πρόκρισης στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League, τη χρονιά που η Ένωση επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπάρχουν μια σειρά από σημαντικά κέρδη. Η ΑΕΚ θα μπορέσει να βελτιώσει τη δική της ειδική βαθμολογία στην UEFA, αλλά και τη θέση της Ελλάδας. Παράλληλα, σημαντικά είναι τα χρήματα που θα βάλει η ομάδα στα ταμεία της και στην επόμενη κλήρωση ο αντίπαλος θα είναι ιδιαίτερα εμπορικός, καθώς η ΑΕΚ θα βρεθεί στο γκρουπ των αδυνάτων.