7 Δεκέμβριος 2017, 10:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2017, 12:02

Προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροσκάφος του Ερντογάν

  • Προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροσκάφος του Ερντογάν
    (Φωτ.: aa.com.tr)

Σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 10:40 ώρα Ελλάδας στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στις 11:30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ στις 13:30 αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Σύμφωνα με το πρόγραμμά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις διευρυμένες διμερείς συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.