6 Δεκέμβριος 2017, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2017, 20:29

Ερντογάν στον ΣΚΑΪ: Η Συνθήκη της Λοζάνης χρειάζεται επικαιροποίηση

  • Ερντογάν στον ΣΚΑΪ: Η Συνθήκη της Λοζάνης χρειάζεται επικαιροποίηση
    (Φωτ.: skai.gr)

Η Συνθήκη της Λοζάνης (που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο) χρειάζεται επικαιροποίηση, δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω.

»Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε. Όλες οι συνθήκες μετά από κάποια χρόνια χρειάζονται επικαιροποίηση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακόμη, όταν ρωτήθηκε για τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ο Ερντογάν τόνισε πως επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε την έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, του απάντησε πως το θέμα θα διευθετηθεί σε ένα εικοσαήμερο.

Αυτό ήταν ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη που δόθηκε χθες, Τρίτη, στον Αλέξη Παπαχελά, στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν στην Άγκυρα, και μεταδόθηκε απόψε στην αρχή του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ. Σε λίγο θα προβληθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου.