6 Δεκέμβριος 2017, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2017, 16:48

O Γιώργος Πέτρου υποψήφιος για βραβείο Grammy

  • O Γιώργος Πέτρου υποψήφιος για βραβείο Grammy
    Μουσικοί της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου (όρθιος δεξιά), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Αλκιβιάδης)

Μια ακόμα σημαντική διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μαέστρους, καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Καμεράτα. Ο αρχιμουσικός με τη διεθνή αναγνώριση είναι υποψήφιος για Grammy στην κατηγορία «Καλύτερη ηχογράφηση όπερας», για το Ottone του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ με το ιταλικό σύνολο Il Pomo d’ Oro.

Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων Grammy θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2018 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ο Γιώργος Πέτρου συνεργάζεται τακτικά με γνωστά λυρικά θέατρα και ορχηστρικά σύνολα ανά τον κόσμο και έχει πλούσια δισκογραφία, ενώ υπό τη διεύθυνσή του η Καμεράτα, υιοθετώντας την ονομασία Armonia Atenea, εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Ο Έλληνας αρχιμουσικός έχει ήδη πολλές διακρίσεις για τις ηχογραφήσεις του. Μεταξύ άλλων, η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου του απένειμε τον τιμητικό τίτλο Associate (ARAM), ενώ η γαλλική κυβέρνηση τον τίμησε με το παράσημο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών.