6 Δεκέμβριος 2017, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2017, 13:36

Κουκουλοφόροι σπάνε το κέντρο της Αθήνας – Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου (βίντεο)

  • Κουκουλοφόροι σπάνε το κέντρο της Αθήνας – Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
  • Κουκουλοφόροι σπάνε το κέντρο της Αθήνας – Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου (βίντεο)
    Κουκουλοφόροι πετούν πέτρες σε άντρες των ΜΑΤ στα Προπύλαια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
  • Κουκουλοφόροι σπάνε το κέντρο της Αθήνας – Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Προτού ακόμα ξεκινήσει το μαθητικό συλλαλητήριο για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν επεισόδια με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι νεαροί λίγο πριν από τις 12:00 πέταξαν πέτρες εναντίον κλούβας στης Αστυνομίας. Για λίγη ώρα επικράτησε ένταξη στη Ρήγα Φεραίου, μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου.

Σε πλάνα από τηλεοπτικούς σταθμούς διακρίνονταν νεαροί να ξηλώνουν το πεζοδρόμιο και να σπάνε μάρμαρα έξω από τα Προπύλαια, την ώρα που ο κόσμος έβγαινε από το σταθμό του μετρό. Μάλιστα ξήλωσαν ακόμα και λαμαρίνες και πινακίδες προκειμένου να φτιάξουν λοστούς. Σε ένα από τα πλάνα φαίνεται ένας κουκουλοφόρος να σπάει φανάρι επί της Πανεπιστημίου, ενώ έβαλαν και φωτιές σε κάδους. Στόχος ήταν και τα καταστήματα των τραπεζών αλλά και τα ΑΤΜ. Κάποιοι πέταξαν και βόμβες μολότοφ.

Τα σπασίματα και ο πετροπόλεμος συνεχίστηκαν και αφότου ξεκίνησε η πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνεται στο Σύνταγμα.

Σήμερα το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για πεζούς και αυτοκίνητα καθώς στις 17:00 υπάρχει νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια από αντιεξουσιαστές. Και στις δύο συγκεντρώσεις συνολικά θα διατεθούν περί τους 3.000 αστυνομικούς, με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε και στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός από τις 12:00 και ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει από τις 16:00. Τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του τραμ.