5 Δεκέμβριος 2017, 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2017, 16:31

Πρόταση ενοχής για 31 κατηγορούμενους στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες

  • Πρόταση ενοχής για 31 κατηγορούμενους στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Με την εισήγηση της εισαγγελέως Έδρας μπήκε στην τελική ευθεία η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τη γνωστή υπόθεση Koriopolis. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου και του Γιώργου Τσακογιάννη για επιμέρους κατηγορίες, και επιπλέον εισηγήθηκε την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την εκβίαση και την απάτη.

Εκτός από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η εισαγγελέας ζητά να κηρυχθούν ένοχοι άλλοι 29 από τους 84 εμπλεκόμενους στην υπόθεση για κατηγορίες που αφορούν, κατά περίπτωση, τη δωροδοκία και δωροληψία, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος. Για τους υπόλοιπους 53 κατηγορούμενους προτείνεται η απαλλαγή τους είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Για τον Αχιλλέα Μπέο ζητείται η ενοχή του για τον αγώνα Πανσερραϊκός-Αστέρας που διεξήχθη στις 27 Φεβρουαρίου 2011 και έληξε 0-1. Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ δείχνουν σαφέστατα ότι η αναμέτρηση ήταν χειραγωγημένη.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη η εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, νομιμοποίηση παράνομης δραστηριότητας, παράνομη κατοχή όπλων καθώς και δωροδοκία-δωροληψία που αφορά δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ηλιούπολης, έναν με τον Εθνικό Αστέρα και ένα με τον Λεβαδειακό το 2011.

Η εισαγγελέας θεωρεί πως αποδεικνύεται ότι χειραγωγήθηκαν 7 από τους 25 αγώνες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με την ίδια, είχαν στηθεί τα ματς: Διαγόρας-Ατρόμητος (0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος), Διαγόρας-Πιερικός (3-0 για τη Football League), ΠΑΣ Γιάννινα - Διαγόρας (5-0 για τη Football League), και Απόλλων Καλαμαριάς - Αχιλλέας Τριανδρίας (3-1 για την Γ’ Εθνική).

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζούλη Βινιεράτου.