5 Δεκέμβριος 2017, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2017, 15:57

Τουρκία: 17 συλλήψεις στο περιβάλλον του Ρεζά Ζαράμπ

  • Τουρκία: 417 εντάλματα σύλληψης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
    (Φωτ.: EPA / Deniz Toprak)

Συνολικά 17 πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τον Τουρκοϊρανό επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος συνεργάζεται με τις αμερικανικές Αρχές στην πολύκροτη δίκη για το εμπάργκο στο Ιράν, συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική της Τουρκίας. Την είδηση μετέδωσε το Anadolu, το οποίο διευκρινίζει ότι οι τρεις συλλήψεις έγιναν σε ημερομηνία που δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ οι άλλες 14 πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα έρευνα για κατασκοπεία με επίκεντρο τον Ρεζά Ζαράμπ και το περιβάλλον του. Τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι παρέδωσαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούνται στη δίκη, ενώ την περασμένη Παρασκευή κατασχέθηκε η περιουσία του 34χρονου επιχειρηματία στην Τουρκία.

Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι μέχρι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε μια συναλλαγή προκειμένου να βοηθήσει το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις. «Είναι μια συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας», επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος. Η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τη δίκη υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική Δικαιοσύνη χειραγωγείται από το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.