5 Δεκέμβριος 2017, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2017, 16:34

«Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα την Εύξεινον» – Εκδήλωση της ΠΟΠΣ με άρωμα πατρίδας

  • «Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα την Εύξεινον» – Εκδήλωση της ΠΟΠΣ με άρωμα πατρίδας
    (φωτ.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων)

Ένα μουσικοχορευτικό θεατρικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Καππαδοκία, την Προποντίδα, τη Θράκη και τον Πόντο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα την Εύξεινον» και θα γίνει το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Θέατρο «Εγνατία» (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Θεσσαλονίκη).

Κείμενα θα απαγγείλει η Μαρία Μπαδέμη ενώ θα παρουσιαστούν μουσικές και χοροί του Εύξεινου Πόντου. Οι θεατές θα ταξιδέψουν στις λατρεμένες πατρίδες μέσα από τους χορούς που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες», του Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Ρυσίου «Η Αρετσού», του Συλλόγου «Οι φίλοι της παράδοσης», του Λαογραφικού Ομίλου Κολχικού «Η Βαλάχτσια», της παιδικής χορωδίας Ευξείνου Λέσχης Κοπανού και το μικτό χορευτικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Το μουσικό ταξίδι θα συντροφεύσουν οι καλλιτέχνες Έλενα Κασαμπαλίδου, Ευδοκία Τεκτονίδου, Γιάννης Καϊσίδης, Ναταλία Σουλίκα και Δέσποινα Φιλίππου στο τραγούδι, ο Θεόφιλος Ασλανίδης και ο Θόδωρος Τσανακλίδης στη λύρα και η ορχήστρα του Βασίλη Κασούρα.

  • Είσοδος ελεύθερη.