5 Δεκέμβριος 2017, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2017, 08:46

Αλλαγές στη βίζα για Αίγυπτο

  • Αλλαγές στη βίζα για Αίγυπτο
    (Φωτ.: egyptvisa.com)

Πιο εύκολη θα γίνεται πλέον η έκδοση τουριστικής βίζας για την Αίγυπτο, για την Ελλάδα, την Κύπρο και ακόμα 39 χώρες. Η Αίγυπτος θα εφαρμόζει γι’ αυτές και ηλεκτρονικό σύστημα για την εξασφάλιση τουριστικής βίζας της «Egypt e-visa», χωρίς να χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να πηγαίνουν στις κατά τόπους πρεσβείες.

Στη λίστα των χωρών συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές στην 21η διεθνή έκθεση τηλεπικοινωνιών, που άνοιξε τις πύλες της χθες στο Κάιρο και εγκαινιάστηκε από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, παρουσία μάλιστα του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας Γιώργου Φλωρεντή, που εκπροσώπησε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Με το νέο αυτό σύστημα, οι τουρίστες από 41 χώρες θα λαμβάνουν την τουριστική τους βίζα ηλεκτρονικά, φτάνει μόνο ο αιτών να διαθέτει την υπηκοότητα της εν λόγω χώρας και το διαβατήριό του να έχει ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών. Η ενημέρωση για την έγκριση θα γίνεται μέσω e-mail. Θα αφορά μία είσοδο στη χώρα και θα έχει το πολύ διάρκεια ενός μήνα.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.