5 Δεκέμβριος 2017, 13:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2017, 12:28

Τι είναι το «Olympian Trail» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • Τι είναι το «Olympian Trail» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το δρομολόγιο «Olympian Trail» που αξιοποιεί τουριστικά την γραμμή Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία παρουσίασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοδοξώντας να προσελκύσει τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που αποβιβάζονται στο Κατάκολο και επιθυμούν να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία.

Το «Olympian Trail» θα τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς θα ακολουθεί την πορεία της ολυμπιακής εκεχειρίας.

Το τρένο που θα κάνει αυτή τη διαδρομή είναι ένα σύγχρονο τραίνο, με διακριτή και σχετική σήμανση για τουριστική χρήση αποκλειστικά. Θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του την προσεχή άνοιξη, με δυνατότητα να φιλοξενήσει ως 200 επιβάτες. Στόχος είναι να συμβάλει στην αναβάθμιση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, δήλωσε σχετικά: «Το “Olympain Trail” αποτελεί μια διαδρομή συμβολική αλλά και ουσιαστική. Συμβολική, γιατί συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό και ουσιαστική, γιατί απαντά σε μια πραγματική ανάγκη, την αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τρένο για κάθε τους προορισμό. Στόχος μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες και το τρένο να αποτελέσει το “όχημα” εκείνο για ανάπτυξη συνεργειών και συντονισμό πολιτικών με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας».