4 Δεκέμβριος 2017, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2017, 15:04

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη

  • Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανταλλάσσει χειραψία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που έγινε τον Μάιο του 2017 στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, αναμένεται να προσγειωθεί στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. 

Με την άφιξή του στην Αθήνα θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, οι δύο πρόεδροι θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Στις 13:00 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο Μαξίμου θα πραγματοποιηθούν επίσης διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα στις 19:30 ο Πρ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο. Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o πρόεδρος της Τουρκίας θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.