1 Δεκέμβριος 2017, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2017, 14:39

Αναστάτωση στο «Μακεδονία»: Μέσω Αθήνας και Καβάλας οι πτήσεις της EasyJet

  • Αύξηση 450% στις συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά χαρτιά στο «Μακεδονία»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Μέσω Αθήνας και Καβάλας θα πραγματοποιούνται τις επόμενες 20 ημέρες οι πτήσεις της EasyJet με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου θα χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο της Αθήνας και από τις 7 έως τις 21 Δεκεμβρίου το αεροδρόμιο της Καβάλας. Και στις δύο περιπτώσεις η εταιρεία θα φροντίσει για τη μεταφορά των πελατών της στον τελικό τους προορισμό.

Η EasyJet επικαλείται λόγους ασφαλείας εξαιτίας των εργασιών που πραγματοποιούνται για την αναβάθμιση του διαδρόμου 10/28, καθώς θεωρεί ότι ο προσωρινός διάδρομος για προσγειώσεις και απογειώσεις δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει. Ακόμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το κλείσιμο του βασικού διαδρόμου.

Η απόφαση της EasyJet έρχεται να προκαλέσει νέα αναστάτωση στη λειτουργία του «Μακεδονία».Την Κυριακή και τη Δευτέρα υπήρξε μπαράζ ακυρώσεων και καθυστερήσεων λόγω της ομίχλης, καθώς ο τροχόδρομος που χρησιμοποιείται εδώ και μία εβδομάδα δεν διαθέτει το σύστημα ILS, δηλαδή το σύστημα υποβοήθησης προσγείωσης αεροσκαφών.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αναβάθμισης θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάρτιο είναι άγνωστο τι θα αποφασίσουν τόσο η EasyJet όσο και άλλες αεροπορικές εταιρείες. Η ΥΠΑ από τη μεριά της τονίζει ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως για τις αλλαγές στο «Μακεδονία», και διαψεύδει ότι τίθεται θέμα ασφάλειας.