26 Νοέμβριος 2013, 08:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:49

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα! Δείτε πού θα χιονίσει

  • Χειμωνιάτικο το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα! Δείτε πού θα χιονίσει

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε σήμερα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικής βροχής στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς με την ίδια ένταση και στο Σαρωνικό σε μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές ώρες.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Χιόνα θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα και από τα βόρεια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στις δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα και κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Tην Τετάρτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που αργότερα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα βόρεια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα ορεινά και στην υπόλοιπη Ελλάδα περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό νωρίς το πρωί αλλά και τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πηγή: real.gr