30 Νοέμβριος 2017, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2017, 12:01

Οι Πόντιοι έγιναν μια αγκαλιά για τους κατοίκους της δυτικής Αττικής (φωτο)

  • Οι Πόντιοι έγιναν μια αγκαλιά για τους κατοίκους της δυτικής Αττικής (φωτο)
    Εθελοντές μοιράζουν νερά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε κατοίκους έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μάνδρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Την αγκαλιά τους άνοιξαν οι Πόντιοι από διάφορα ποντιακά σωματεία ανά την Ελλάδα οργανώνοντας συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ιματισμού προκειμένου να ανακουφίσουν έστω και στο ελάχιστο το δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες αγαθών ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις αξίες αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Ο ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό την πλημμυροπαθών ανακοινώνοντας συλλογή τροφίμων και ειδών ιματισμού, με σημείο συγκέντρωσης το χώρο στον οποίο διεξάγονταν οι πρόβες των σωματείων του για το 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση σωματείων, μελών και φίλων στο κάλεσμα του Συνδέσμου μας για τη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία κατοίκων της δυτικής Αττικής» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΠΟΣ.


Η βοήθεια του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων

«Βλέποντας τις εικόνες της καταστροφής, τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι και αδρανείς». Με αυτά τα λόγια ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά νιάτα» ανακοίνωσε την προσπάθειά του να βοηθήσει τους κατοίκους της Μάνδρας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν από το υστέρημά τους ό,τι μπόρεσαν να εξασφαλίσουν. Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου οπότε και θα σταλούν τα πράγματα στη δυτική Αττική.


Ο πρόεδρος του συλλόγου Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα» Θάνος Διαμαντίδης (αριστερά) δίνει την προσφορά του

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε και η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας, η οποία διοργάνωσε εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών ιματισμού προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη θεομηνία στη δυτική Αττική. «Έτοιμα τα πράγματα για τους κατοίκους του Δήμου Μάνδρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής θα ήθελε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την άμεση ανταπόκρισή του», τονίζει ο σύλλογος στη σελίδα του στο Facebook.


Η ανθρωπιστική βοήθεια της Επισκοπής Νάουσας

Από την πρώτη στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Καλλιτεχνικού-Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» ενήργησε ώστε να δοθούν άμεσα στους πληγέντες ψωμί και νερό. Για το σκοπό αυτόν απέστειλε τρεις τόνους νερό και 200 κιλά ψωμί.


(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»)

«Ως απόγονοι των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας θα δίνουμε αίμα, ψωμί, νερό σε κάθε πονεμένο πάνω σε αυτή την γη» ανέφερε η ανακοίνωση της καλλιτεχνικής ομάδας των Πόντιων καλλιτεχνών «Παλλαλιακός». Η συγκέντρωση αγαθών από την ομάδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τρεις μεγάλες παλέτες με τρόφιμα και άλλα είδη συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν στους πληγέντες.


(Φωτ.: «Παλλαλιακός»)