27 Νοέμβριος 2017, 16:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2017, 16:16

Καμμένος: Νόμιμη διακρατική συμφωνία η πώληση των πυρομαχικών

  • Σε κρίσιμο σημείο η σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

«Είναι μια καθ’ όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία χωρίς μεσάζοντες», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Βουλή για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Όπως είπε, η αντιπολίτευση επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο, και υπογράμμισε ότι το όλο ζήτημα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά ενός ταξιάρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει. «Εκείνο που υπάρχει είναι ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του ταξιάρχου σύνολο μηνυμάτων το οποίο ο κ. Λοβέρδος το έκανε αναφορά», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας ότι «εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την Σαουδική Αραβία, και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς».

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ 300.000 βλημάτων και 100.000 βλημάτων εξήγησε πως η συμφωνία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων, και αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν υπάρχει. Είπε, δε, ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς, όπως σημείωσε, το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιος του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιος εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, με ενδιαφέρει ο νόμος και εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και πρόσθεσε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη συμφωνία.

Καμμένος: Δικηγόρος του Βασίλη Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ τον είχε η Φώφη Γεννηματά το 2014.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού του απόρρητου αποδείχτηκε ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζοντας για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ».

«Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα “παραδεισένια” λεφτά σας. Όσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ.