27 Νοέμβριος 2017, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2017, 08:54

Καταδρομική επίθεση Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια Αττικής

  • Δούρου: «Δεν εισηγήθηκε η Πυροσβεστική την απομάκρυνση των πολιτών από το Μάτι»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές έκανε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Περιφέρειας Αττικής ο Ρουβίκωνας αναζητώντας τους υπαίτιους για την καταστροφή στη Μάνδρα και το θάνατο τόσων ανθρώπων. Από την επίθεση έχει καταστραφεί η είσοδος του κτηρίου.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επιβεβαίωσε την επίθεση, ωστόσο εξέφρασε αμφιβολία εάν πίσω από την επίθεση βρίσκεται η ομάδα του Ρουβίκωνα.

Από την πλευρά της η συλλογικότητα έχει αναρτήσει κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου εξηγεί τα αίτια της επίθεσης. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τίθενται πολλά εύλογα και κρίσιμα ερωτήματα για όσα έγιναν στη Μάνδρα. «Ποιός φταίει αλήθεια για το Έγκλημα στην Μάνδρα; Ποιός φταίει για 20+ νεκρούς και για τον αφανισμένο πλούτο ανθρώπων της τάξης μας; Φταίνε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές; Η μήπως φταίνε οι παρούσες; Φταίει η πολεοδομία; Το δασαρχείο; Φταίει η περιφέρεια; Οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές ή οι παρούσες; Η μήπως φταίει η κυβέρνηση, η καταστροφή του κοινωνικού κράτους, η ΕΕ και το ΔΝΤ με τα μνημόνια; Ο καπιταλισμός δεν φταίει; Και ποιός καπιταλισμός, ο μεγάλος ο καθωσπρέπει που χαράζει πολιτικές ή η λούμπεν αστική τάξη των τοπικών έργων, του real estate και των αυθαίρετων. Η αντίληψη για το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή;»  Και ποιος φταίει για όλα τα παραπάνω; «Το αστείο είναι ότι η ευθύνη ανήκει όντως σε όλους τους» αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

Η συλλογικότητα έχει ανακοινώσει πως σε λίγες ώρες θα δώσει στη δημοσιότητα και βίντεο για την επίθεση.