27 Νοέμβριος 2017, 00:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2017, 00:23

Πέθανε ο μουσικός Αντώνης Στεφανίδης

  • Πέθανε ο μουσικός Αντώνης Στεφανίδης

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής Αντώνης Στεφανίδης, οποίος στο τέλος της δεκαετίας του ’60 είχε δημιουργήσει μαζί με τον Αντώνη Βαρδή και τον Γιώργο Μελέκη το συγκρότημα Vikings. Το τραγούδι του «Francoise», μια μεγάλη επιτυχία του 1967, υπήρξε ένα από τα ωραιότερα και πιο ρομαντικά τραγούδια της εποχής.

Ο Αντώνης Στεφανίδης έκανε έντονη την παρουσία του στην ελληνική δισκογραφία, γράφοντας αρκετά τραγούδια για Έλληνες ερμηνευτές πρώτης γραμμής, όπως η Μαρινέλλα (δημιούργησε τη μουσική σε επιτυχίες όπως το «Για σένανε μπορώ», «Καρδούλα μου δε σε μαλώνω» κ.ά.). Επίσης, «υπέγραψε» και ολοκληρωμένες δουλειές, όπως το δίσκο της Ηλέκτρας «Κάπου Χάθηκα», μαζί με τον στιχουργό Πάνο Φαλάρα, το δίσκο του Χρήστου Κάλοου «Φέρε Πάγο, Πάγο», καθώς και προσωπικούς: «Και θ’ απλωθώ στο μπλε» και «Όπως Τότε και Τώρα».

Το θάνατο του σπουδαίου μουσικού ανακοίνωσε μέσω του Facebook ο φίλος και συνεργάτης του, ο γνωστός στιχουργός Πάνος Φαλάρας: «Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας πολύ καλός φίλος και συνεργάτης, ο Αντώνης Στεφανίδης. Στη δεκαετία του 1960 υπήρξε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος ''Βίκινγκς'', όπου κιθάρα έπαιζε ο επίσης αξέχαστος φίλος και συνεργάτης Αντώνης Βαρδής. Αυτό το τραγούδι με τη φωνή του Αντ. Στεφανίδη έγινε τεράστια επιτυχία και το χορεύαμε πιτσιρικάδες τότε παντού...

»Διαλύθηκε το συγκρότημα κάποια στιγμή και ο Αντώνης Στεφανίδης έφυγε για τη Γαλλία, όπου εκεί έμεινε για πολλά χρόνια και τραγουδούσε ενώ παράλληλα έγραφε τραγούδια για μεγάλους και πασίγνωστους ξένους τραγουδιστές... Από το 1980 που ερχόταν για διακοπές στην Ελλάδα άρχισε να γράφει και ελληνικά τραγούδια. Τότε έκανε μεγάλες επιτυχίες με τη Μαρινέλλα όπως τα ''Για σένανε μπορώ'' και ''Καρδούλα μου δεν σε μαλώνω'' σε στίχους της Σώτιας Τσώτου. Έκανε τραγούδια και με αρκετούς ακόμη τραγουδιστές όπως με τους Γ. Πουλόπουλο, Γλυκερία, Νίκο Νομικό, Χρήστο Δάντη και άλλους. Γράψαμε και μαζί αρκετά τραγούδια... Καλό ταξίδι φίλε μου Αντώνη!».

  • Πηγή: ogdoo.gr.