25 Νοέμβριος 2017, 17:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2017, 16:31

ΓΕΕΘΑ: Από αντίγραφα προέρχεται η διαρροή απόρρητων εγγράφων

  • ΓΕΕΘΑ: Από αντίγραφα προέρχεται η διαρροή απόρρητων εγγράφων

Εντοπίστηκε από ποια υπηρεσία έγινε η διαρροή απορρήτων εγγράφων προς τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μέσω της ΕΔΕ που διενεργήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα «προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Η έρευνα για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πρόκειται για τα έγγραφα που αποκάλυψε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την επικοινωνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση όπλων, και τα παρέδωσε στη συνέχεια στο προεδρείο της Βουλής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Γνωρίζεται ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), διαπιστώθηκε ότι τα δύο (2) διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

»Η σχετική διαδικασία διερεύνησης της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα».