24 Νοέμβριος 2017, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2017, 14:29

Σπάνιος λευκός κροκόδειλος σε ποτάμι της βόρειας Αυστραλίας (βίντεο)

  • Σπάνιος λευκός κροκόδειλος σε ποτάμι της βόρειας Αυστραλίας (βίντεο)
    (Φωτ.: Facebook / NT Crocodile Conservation & Protection Society)

Είναι ένα από τα πιο τουριστικά ποτάμια της Αυστραλίας με κύρια «ατραξιόν» τους κροκόδειλους. Ο λόγος για τον ποταμό Άντελεϊντ στη βόρεια Αυστραλία, ο οποίος έγινε ακόμα πιο διάσημος χάρη σε έναν σπάνιο κροκόδειλο με λευκό χρώμα, τον οποίο εντόπισαν αρχικά τουρίστες που συμμετείχαν σε κρουαζιέρα.

Ο λευκός κροκόδειλος βρισκόταν εντός της περιοχής ενός μεγάλου αρσενικού, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να είναι θηλυκό, όπως είπε στο Smithsonian.com η ιδρύτρια της Εταιρείας Διαφύλαξης και Προστασίας της Βόρειας Επικράτειας (NT Conservation and Protection Society).

Εξαιτίας του χρώματός του το ερπετό ονομάστηκε Pearl (Πέρλα). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της οργάνωσης το μήκος της είναι 3 μέτρα. Οι ειδικοί εικάζουν ότι πρόκειται για απόγονο του «Μάικλ Τζάκσον», του διάσημου κροκόδειλου ο οποίος ζούσε στον ίδιο ποταμό και πυροβολήθηκε το 2014 όταν επιτέθηκε και σκότωσε έναν 57χρονο Ψαρά. Το ερπετό εκείνο είχε μαύρο σώμα και λευκό κεφάλι.

Το λευκό χρώμα στο δέρμα του ζώου οφείλεται στην υπομελάνωση, δηλαδή στη μειωμένη ποσότητα χρωστικής μελανίνης. Όπως εξήγησε στο BBC ο Άνταμ Μπρίτον, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Τσαρλς Ντάργουιν, πρόκειται για μια γενετική διαταραχή ή οφείλεται στην υπερβολική θερμότητα κατά την περίοδο επώασης των αυγών. Ακόμα, ανέφερε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να γεννιούνται λευκοί κροκόδειλοι, ωστόσο τόνισε ότι το χρώμα τους τους προδίδει στα άλλα αρπακτικά, και έτσι είναι σπάνιο να φτάσουν στην ενηλικίωση.