24 Νοέμβριος 2017, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2017, 13:36

Τι συζήτησαν Μακρόν-Τσίπρας στο πρόγευμα των 75 λεπτών

  • Τι συζήτησαν Μακρόν-Τσίπρας στο πρόγευμα των 75 λεπτών
    (Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)
  • Τσίπρας σε Μακρόν: Η Ελλάδα δε θα συμμετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία
    (Φωτ.: Facebook / Alexis Tsipras)
  • Τι συζήτησαν Μακρόν-Τσίπρας στο πρόγευμα των 75 λεπτών
    (Φωτ.: Facebook / Alexis Tsipras)

Στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Γάλλος πρόεδρος, και μάλιστα κατέβηκε να τον υποδεχτεί κατά την έξοδό του από το αυτοκίνητο. Αν και το επίσημο πρόγραμμα της συνάντησης δεν περιλάμβανε δηλώσεις στον Τύπο, εντούτοις τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι δεν σταμάτησαν να παίρνουν πλάνα από τη μίνι συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες – ιδιαίτερο ενσταντανέ το ελαφρύ χτύπημα του Εμανουέλ Μακρόν στο μάγουλο του πρωθυπουργού, και το φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό ήταν το δεύτερο τετ α τετ τους μετά τη συνάντηση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας.

Το πρόγευμα που παρέθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό κράτησε 75 λεπτά, μισή ώρα παραπάνω από το χρόνο που προβλέπει το πρωτόκολλο. Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την πορεία του ελληνικού προγράμματος, το συντονισμό για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη, το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και για την επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης,  συμφώνησαν η επόμενη συνάντηση των χωρών του νότου να γίνει τον Ιανουάριο του 2018.

Μετά το Παρίσι επόμενη στάση για τον Αλέξη Τσίπρα είναι οι Βρυξέλλες, για τη συνάντηση κορυφής των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έξι ανατολικών χωρών εταίρων, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.