24 Νοέμβριος 2017, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2017, 12:40

Τα λεφτά από την Κύπρο ζητούσαν οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου

  • Τα λεφτά από την Κύπρο ζητούσαν οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου
    Αστυνομικοί μεταφέρουν τον εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από το γραφείο του ανακριτή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Χρήματα που πίστευαν ότι υπάρχουν σε off shore εταιρείες στην Κύπρο οι οποίες ανήκουν στον κατηγορούμενο για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο ζητούσαν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Με αυτό το αίτημα έστειλαν τους δύο Αλβανούς στο γραφείο του ποινικολόγου στην οδό Ασκληπιού, καθώς, όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο tovima.gr, λίγο προτού τον πυροβολήσουν για εκφοβισμό του είπαν: «Ο Φλώρος να τους δώσει τα λεφτά που έχει στην Κύπρο».

Οι ηθικοί αυτουργοί φέρονται να εκβίαζαν τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Προσπαθούσαν να ασκήσουν πιέσεις απειλώντας αφενός ότι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του Δημοσίου στην υπόθεση Energa, και ταυτόχρονα απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στην οικογένειά του.

Οι αστυνομικοί μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ρώτησαν τον Αριστείδη Φλώρο σχετικά με τις πληροφορίες που είχαν οι έγκλειστοι κακοποιοί για τα περιουσιακά του στοιχεία, για να πάρουν την απάντηση ότι οι λογαριασμοί που έχει στην Κύπρο, προσωπικοί και εταιρικοί, έχουν δεσμευτεί από τις δικαστικές Αρχές. Ωστόσο, όπως εξήγησε, η γραμματέας του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση της Energa, συνελήφθη και πλέον αναζητείται καθώς έσπασε το βραχιολάκι επιτήρησης, πλαστογράφησε υπογραφές και μετέφερε 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και από εκεί σε διάφορους λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αστυνομικοί προβληματίζονται από τη «σύμπτωση» ότι ακριβώς το ίδιο ποσό ζήτησαν οι Αλβανοί που έστειλαν τους δύο πιστολέρο στο γραφείο του ποινικολόγου.