24 Νοέμβριος 2017, 11:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2017, 11:44

Η Ρωσία αποσύρει μέρος των δυνάμεών της στη Συρία

  • Η Ρωσία αποσύρει μέρος των δυνάμεών της στη Συρία
    Στιγμιότυπο οθόνης από έκρηξη μετά από αεροπορικό χτύπημα με πυραύλους Kalibr που εκτοξεύτηκαν τον Σεπτέμβριο από το ρωσικό υποβρύχιο Veliky Novgorod κατά θέσεων της αλ-Νούσρα στο Ιντλίμπ της Συρίας (φωτ.: EPA / RUSSIAN DEFENSE MINISTRY HANDOUT HANDOUT)

Την παρουσία του στη Συρία σχεδιάζει να περιορίσει ο ρωσικός στρατός καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας, σύντομα θα έχει πετύχει τους στόχους του.

«Όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τις αποστολές, τις στρατιωτικές μας αποστολές. Δεν μένουν πολλά να επιτευχθούν» δήλωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία σκοπεύει να περιορίσει την παρουσία της στη Συρία έως το τέλος του έτους.

Αν και την απόφαση θα πάρει ο διοικητής και η ομάδα του που δρα στη Συρία, ο Γκερασίμοφ τόνισε ότι θα είναι «σημαντικός ο αριθμός» των Ρώσων στρατιωτών που θα αποχωρήσει από τη χώρα. Ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού διευκρίνισε πως σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν κάποιες μονάδες του ρωσικού στρατού στη Συρία και μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων. «Θα παραμείνουν στη θέση τους το Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Πλευρών, οι στρατιωτικές μας βάσεις (στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ) και πολλές απαραίτητες υποδομές», είπε.