23 Νοέμβριος 2017, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2017, 16:13

«Γέρση: Είσαι το κόκκινο στο αίμα μου» – Ένα βιβλίο-ταξίδι στη Μικρασία

  • «Γέρση: Είσαι το κόκκινο στο αίμα μου» – Ένα βιβλίο-ταξίδι στη Μικρασία
  • «Γέρση: Είσαι το κόκκινο στο αίμα μου» – Ένα βιβλίο-ταξίδι στη Μικρασία

Παρά την έντονη κακοκαιρία, η αίθουσα της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας γέμισε ασφυκτικά την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου για την παρουσίαση του βιβλίου της Ιωνιώτισσας Αργυρώς Μαργαρίτη Γέρση: Είσαι το κόκκινο στο αίμα μου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ακούστηκαν θέσεις και απόψεις για το «τραύμα» της Μικρασίας και τον καημό των ξεριζωμένων.

Η εκδήλωση δεν ήταν μια τυπική παρουσίαση βιβλίου. Αντίθετα, εξελίχθηκε σε μιαν οργανωμένη σφαιρική προσέγγιση στο ιστορικό περίγραμμα και την ατμόσφαιρα του χώρου και του χρόνου: Μικρασία, αρχές του 20ού αιώνα. Σε αυτό φυσικά βοήθησαν οι ομιλητές Χάρης Σαπουντζάκης (πρόεδρος της Ένωσης), Βλάσης Αγτζίδης (ιστορικός) και η συγγραφέας, αλλά και οι μουσικοί Ζαχαρίας Καρούνης (τραγούδι) με τον συνοδό του στο σαντούρι Πάνο Βέργου.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ, ενώ αποσπάσματα από το έργο διάβασαν οι ηθοποιοί Ελίνα και Ρεβέκκα Γιαννάκη. Την επιμέλεια της προβολής εικόνων της Σμύρνης από το αρχείο του συντονιστή είχε η Ιωάννα Σαπουντζάκη.

  • Φωτογραφίες: Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας.