22 Νοέμβριος 2017, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2017, 17:06

Σε δίκη για κακούργημα ο Ψυχάρης και 10 τραπεζικά στελέχη

  • Σε δίκη για κακούργημα ο Ψυχάρης και 10 τραπεζικά στελέχη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο άλλοτε επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη, σχετικά με υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης. Το βούλευμα, υιοθετώντας ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Αικατερίνης Αντωνίου, διατάσσει να δικαστεί ο Σταύρος Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της Alpha Bank.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.

Η υπόθεση, για την οποία ασκήθηκε πριν περίπου ενάμιση χρόνο ποινική δίωξη μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, αφορά δάνειο ύψους περίπου 45 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ο πρώην εκδότης από την Alpha Bank για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο. 

Μετά την άσκηση της δίωξης από την Οικονομική Εισαγγελία ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του Σταύρου Ψυχάρη ως μετόχου του Ομίλου «χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζούλη Βινιεράτου.