22 Νοέμβριος 2017, 16:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2017, 16:25

Ο Τσίπρας ζήτησε αναβολή της συζήτησης για τον Καμμένο στη Βουλή

  • Ο Τσίπρας ζήτησε αναβολή της συζήτησης για τον Καμμένο στη Βουλή
    Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Δραγασάκης και Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Με επιστολή που έστειλε στον Νίκο Βούτση, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και επίσημα να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία. Η επερώτηση, που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί αύριο, κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ και αφορά τον Πάνο Καμμένο και τη διακρατική συμφωνία για την πώληση.

Ο πρωθυπουργός επικαλείται την απουσία του αύριο και μεθαύριο σε Παρίσι και Βρυξέλλες αντίστοιχα, και ζητά η συζήτηση θα μετατεθεί στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να είναι και ο ίδιος παρών στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακόμα, σχολιάζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα του τύπου «ενορχηστρώνουν κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης» στοχεύοντας να παρουσιάσουν την προγραμματισμένη του απουσία ως δήθεν απόδραση από τη συζήτηση στη Βουλή.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι ουδέποτε πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει και εκείνος στο παρών στην Ολομέλεια. Η ΝΔ σχολιάζει ότι «αργά ή γρήγορα ο Πάνος Καμμένος θα απολογηθεί», και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγει τα αποκαλυπτήρια στη Βουλή.

Σχετικά με το αίτημα του πρωθυπουργού για να αναβληθεί η συζήτηση ώστε και ο ίδιος να παραστεί στη Βουλή, από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως μετά από την πολυήμερη σιωπή πρέπει επιτέλους να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, «διότι η σιωπή του σημαίνει όχι απλά ανοχή, αλλά συνενοχή».