22 Νοέμβριος 2017, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2017, 07:56

Σε 24ωρη απεργία σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

  • Σε 24ωρη απεργία σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ
    (Φωτ. αρχείου: poeota.gr)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενώ στην Αττική θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μία στο υπουργείο Παιδείας (στις 9 το πρωί) και μία στο υπουργείο Εσωτερικών (στις 12 το μεσημέρι). Επίσης, ανάλογες δράσεις θα διεξαχθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φθάνουν πια. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν χορτάσει από λόγια. Θέλουν επιτέλους πράξεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας και την ακύρωση του προγράμματος που έχει σχεδιάσει για κατάργηση των σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία, την άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 ώστε από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά, την άμεση υπογραφή νέας ΣΣΕ για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την άμεση έκδοση και καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ στους συνταξιούχους δημοτικούς υπαλλήλους από το ΕΤΕΑΕΠ, την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και το ξεκαθάρισμα των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού.