Πανικός στη Γλυφάδα: Μαχαίρωσε αστυνομικό για μια κλήση

  • Διώκονται για κακούργημα οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
    (Φωτ. αρχείου)

Άγριες σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Γλυφάδα. Ένας 37χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Τροχαίας με αφορμή μία κλήση, που του έκοψαν επειδή είχε διπλοπαρκάρει στην πλατεία Εσπερίδων. Ο οδηγός δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, ωστόσο, έφτασε εκείνη τη στιγμή στο σημείο και αντέδρασε έντονα. Αρχικά διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι από το όχημά του και επιτέθηκε στον πρώτο αστυνομικό, προκαλώντας του μία αμυχή στο χέρι.

Στο σημείο βρισκόταν και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τον εξοργισμένο οδηγό αλλά δέχθηκε χτύπημα με το μαχαίρι στη κοιλιακή χώρα, με το τραύμα να μην χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό (μεταφέρθηκε στο 401). Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, εκείνος δεν υπάκουσε και έτρεξε προς την παιδική χαρά με το μαχαίρι στα χέρια.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, τον περικύκλωσαν, όμως ο 37χρονος κατάφερε να περάσει στην απέναντι πλευρά της Εσπερίδων και μπήκε μέσα σε κατάστημα οπτικών.  Όταν μπήκε μέσα στο κατάστημα, όσοι βρίσκονταν σε αυτό βγήκαν έξω τρομαγμένοι. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να βγει έξω, όμως εκείνος αρνιόταν. Η «διαπραγμάτευση» κράτησε περίπου πέντε λεπτά και αφού τον ηρέμησαν, ο 37χρονος πλησίασε προς την πόρτα και τη στιγμή εκείνη ένας εκ των αστυνομικών τού έριξε σπρέι πιπεριού. 


Η στιγμή της σύλληψης (πηγή: Πρώτο Θέμα)

Ο άνδρας έτρεξε να βγει από την πόρτα και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα. Ο 37χρονος, που είναι Έλληνας, συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρικές κλινικές γιατί αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

  • Πηγή: protothema.gr.