21 Νοέμβριος 2017, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2017, 12:13

Ο Μίκης Θεοδωράκης ένωσε Έλληνες και Αλβανούς με τη μουσική του

  • (Βίντεο: efsyn.gr / Δημήτρης Κανελλόπουλος)

Μια απίστευτη βραδιά γεμάτη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έζησαν όσοι παρακολούθησαν, το περασμένο Σάββατο, τη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα.

Οι ερμηνευτές Σοφία Παπάζογλου και Κώστας Μακεδόνας, με όχημα τα μοναδικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, συνεπήραν το κοινό και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων.

Στη συναυλία που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Τιράνων της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, μέσω του συνδέσμου Ορθοδόξων Διανοουμένων, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κόρη του κορυφαίου συνθέτη διάβασε την επιστολή που απέστειλε ο πατέρας της στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

«Σας ευχαριστώ θερμότατα, γιατί χάρη σε Σας, το έργο μου και η Ορχήστρα που φέρει το όνομα μου, εμφανίζονται μπροστά στους Έλληνες που ζουν στα Τίρανα, αλλά και στο αλβανικό κοινό, για το οποίο έχω πάντα φιλικά αισθήματα. Άλλωστε δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά και τη συγκίνηση που ένιωσα όταν μου δόθηκε κάποτε η ευκαιρία να επισκεφτώ την Αλβανία και να παρουσιάσω ο ίδιος τα έργα μου στο κοινό αυτό. Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη Μίκης Θεοδωράκης».

Το κοινό, ανάμεσά τους και ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, πολιτικοί, διπλωμάτες, είχε την ευκαιρία να δει προσωπικά αντικείμενα του Μίκη Θεοδωράκη που φιλοξενήθηκαν σε χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

* Το βίντεο είναι του δημοσιογράφου Δημήτρη Κανελλόπουλου, συντάκτη της Εφημερίδας Συντακτών.