21 Νοέμβριος 2017, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2017, 11:15

Handelsblatt: Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για 3η συνεχόμενη χρονιά

  • Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης με αληθινή δημοκρατία και περιφερειακή ανάπτυξη
    Η ελληνική σημαία στο φυλάκιο στο Φαρμακονήσι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ/STR)

Ακόμα ένα άρθρο με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα φιλοξένησε στις σελίδες της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εξέλιξη που ξεπερνά τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης.

« Η Ελλάδα καταφέρνει να θέσει υπό έλεγχο τα οικονομικά της μετά από μακροχρόνια βοήθεια των διεθνών δανειστών της» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

«Το 2018 το πρωτογενές της πλεόνασμα θα είναι υψηλότερο του αναμενόμενου και θα φτάσει το επόμενο έτος –σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο κατατίθεται σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή– το 3,7% του ΑΕΠ. Για το 2017 εκπρόσωπος της κυβέρνησης το υπολογίζει μεταξύ 2,4 και 2,5%. Σε προηγούμενο σχέδιο είχε υπολογισθεί χαμηλότερο. Το οικονομικό περιθώριο το οποίο ξανακέρδισε η ελληνική κυβέρνηση, της δίνει τη δυνατότητα να ανακουφίσει φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού τα οποία υποφέρουν από τις περικοπές συντάξεων και τις αυξήσεις φόρων που προβλέπονταν από τα προγράμματα σωτηρίας» γράφει, μεταξύ άλλων, η Handelsblatt.