21 Νοέμβριος 2017, 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2017, 09:27

Πρόγραμμα φιλοξενίας για τα αδέσποτα της δυτικής Αττικής

  • Πρόγραμμα φιλοξενίας για τα αδέσποτα της δυτικής Αττικής
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μπουγιώτης Ευάγγελος)

Οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και στα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Μια ομάδα εθελοντών ανέλαβε να βοηθήσει τις γάτες και τους σκύλους που γλίτωσαν από τους χειμάρρους στην δυτική Αττική και τώρα απευθύνει έκκληση σε όσους θέλουν να ανοίξουν έστω και για λίγο τα σπίτια τους.

Μέσω της φόρμας φιλοξενίας ζώων από τη δυτική Αττική της Dog’s Voice (διαθέσιμη εδώ), όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για να φιλοξενήσει ένα αδέσποτο ζώο, μέχρι αυτό να βρει μια μόνιμη στέγη ή να επιστρέψει στην οικογένεια του, εφόσον έχει χαθεί.

Η φόρμα της Dog’s Voice ζητάει μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας όποιου επιθυμεί να βοηθήσει και δίνει την επιλογή μεταξύ δύο ημερών, μίας ή δύο εβδομάδων για τη διάρκεια φιλοξενίας του ζώου. Μέσα στην ίδια ημέρα οι εθελοντές επικοινωνούν τηλεφωνικά και ενημερώνουν για τις ανάγκες που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή. Αν όλα πάνε καλά, άμεσα ένας τετράποδος φίλος θα φτάσει στην πόρτα του εθελοντή.

Ο εθελοντής της Dog’s Voice Γιώργος Σαρτζετάκης έσωσε τη Δευτέρα έναν σκύλο και μια γάτα που βρέθηκε βρεγμένη και τραυματισμένη στη Μάνδρα. Αυτές τις μέρες έχουν περάσει από το σπίτι του ακόμα ένα κυνηγόσκυλο, ένα λυκόσκυλο ενώ έχει εντοπίσει μια σκύλα με οκτώ κουτάβια που ακόμα περιμένουν στο δρόμο. «Όσο περισσότεροι άνθρωποι μας βοηθήσουν, τόσο περισσότερα ζώα θα μπορέσουμε να σώσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε «είναι αγώνας ταχύτητας κόντρα στο κρύο και την καταστροφή». Ήδη πάνω από 15 ζώα από τους δρόμους της Μάνδρας έχουν βρει προσωρινή φιλοξενία.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.