20 Νοέμβριος 2017, 15:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2017, 15:11

Πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ έκλεβε από τη λεία της μαφίας των Ρομά!

  • Πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ έκλεβε από τη λεία της μαφίας των Ρομά!
    Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν σε μία και μόνο θυρίδα που είχαν τα μέλη της μαφίας των Ρομά (πηγή: ΕΛΑΣ)

Τελικά, όπως φάνηκε, ο πειρασμός ήταν πάρα πολύ μεγάλος για τον 63χρονο κοσμηματοπώλη του Κολωνακίου που διορίστηκε από τις Αρχές ως δικαστικός εκτιμητής των κοσμημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της επονομαζόμενης μαφίας των Ρομά, της μεγαλύτερης σπείρας διαρρηκτών που έδρασε στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο tovima.gr, ο κοσμηματοπώλης αντικαθιστούσε τα κοσμήματα που του πήγαιναν για εκτίμηση με ψεύτικα ή μικρότερης αξίας.

Έπειτα από συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκαν κοσμήματα που θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι έγινε λάθος, και επικαλέστηκε το φόρτο εργασίας.

Ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο άνθρωπος που διορίστηκε πραγματογνώμονας είχε κρύψει και αντικαταστήσει τις λίστες που του έδωσε η ΕΛΑΣ με τα προς εκτίμηση κατασχεθέντα κοσμήματα, και στις νέες λίστες υπήρχαν χειρόγραφες αναφορές και δικές του τιμές. Πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός κοσμημάτων βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας και στο σπίτι του κοσμηματοπώλη.