20 Νοέμβριος 2017, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2017, 14:30

Δύο κουκουλοφόρους αναζητά η ΕΛΑΣ για τη φωτοβολίδα στη δικηγόρο

  • Δύο κουκουλοφόρους αναζητά η ΕΛΑΣ για τη φωτοβολίδα στη δικηγόρο
    (Πηγή: iefimerida.gr)

Ξεσκονίζοντας τα πλάνα των τηλεοπτικών σταθμών, και ταυτόχρονα εξετάζοντας σχολαστικά τα όσα άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι το βράδυ της Παρασκευής μέσα στα Εξάρχεια, οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να βρουν ποιοι είναι οι δύο άνδρες που είναι υπεύθυνοι για τον βαρύτατο τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου και καθηγήτριας Εγκληματολογίας Νατάσας Τσουκαλά.

Οι νεαροί φαίνονται να κρατούν δύο αυτοσχέδιους πυροσωλήνες από τους οποίους θεωρείται  ότι εκτοξεύτηκε η ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι της δικηγόρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από αυτούς φορά χαρακτηριστική μπλούζα, και ίσως αυτό το στοιχείο «ξεκλειδώσει» την έρευνα για τον εντοπισμό του. Πλέον οι Αρχές αναζητούν «καθαρότερα» πλάνα από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν μεταφερθεί ευρήματα από το σημείο της επίθεσης, στα οποία ίσως υπάρχει αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο ναυτικές φωτοβολίδες, τρεις αυτοσχέδιους πυροσωλήνες, ένα «βλήμα» φωτοβολίδων (το δεύτερο αφαιρέθηκε από το πόδι της 55χρονης), μαχαίρι, βόμβες μολότοφ, μπλούζες, μπουφάν και κουκούλες.

Η Εισαγγελία έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που τιμωρείται με κάθειρξη 5-10 ετών. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι καθαρά εγκληματικές καθώς οι ναυτικές φωτοβολίδες είναι κατασκευασμένες να εκτοξεύονται στον αέρα, περιέχουν φωσφόρο και δεν σβήνουν παρά μόνο όταν τελειώσει η γόμωσή τους.

Η Νατάσα Τσουκαλά παραμένει διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού. Σε νεότερο δελτίο Τύπου το νοσοκομείο σημειώνει ότι η ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερή αλλά αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, και ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή αλλά σοβαρή.