20 Νοέμβριος 2017, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2017, 10:23

Πέθανε ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον

  • Πέθανε ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον
    Ο Τσαρλς Μάνσον, στις 5 Απριλίου 1912 (φωτ.: EPA / CALIFORNIA DEPARTMENT OF CORRECT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

Ο αρχηγός της αίρεσης «Οικογένεια Μάνσον», ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στις ΗΠΑ, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Τσαρλς Μάνσον πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Ο Μάνσον, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας, ήταν άρρωστος και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από την περασμένη εβδομάδα.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η Ντέμπρα Τέιτ, αδερφή της δολοφονημένης από τον Μάνσον ηθοποιού Σάρον Τέιτ, συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη σωφρονιστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας. Η 26χρονη Τέιτ είχε δολοφονηθεί με 16 μαχαιριές και ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την αίρεση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του.

Ο Μάνσον στο δικαστήριο, υπό το βλέμμα της Σούζαν Άτκινς μέλους της «οικογένειάς» του, το 1970 (φωτ.: Associated Press File Photo)

Η αίρεση ευθύνεται για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες που είχαν προκαλέσει πανικό στην πόλη και σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο Τσαρλς Μάνσον, το καλοκαίρι του 1969, είχε ζητήσει ζητήσει από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις.

Το 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.