19 Νοέμβριος 2017, 19:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2017, 19:50

Διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Πολωνίας στην Αθήνα

  • Διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Πολωνίας στην Αθήνα
    O Αντρέι Ντούντα (φωτ.: EPA / Pawel Supernak)

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί αύριο (20/11) και μεθαύριο (21/11) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Πολωνός ηγέτης, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Αγκάτα Κορνχάουζερ, θα καταθέσει λίγο πριν τις 11:00 στέφανο στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη» και ακολούθως θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Π. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο μέγαρο του Κοινοβουλίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι δύο πρόεδροι θα εγκαινιάσουν έκθεση για τον Ελληνο-Πολωνό ήρωα του Β΄ ΠΠ Γεώργιο Ιβανόφ στο Πολεμικό Μουσείο, ενώ το βράδυ, ο Π. Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο στον Αντ. Ντούντα.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Πολωνίας θα επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», την πολωνο-ελληνική έκθεση για καινοτόμα προϊόντα και το ελληνο-πολωνικό επιχειρηματικό συνέδριο «Πράσινες Καινοτόμες Τεχνολογίες». Τέλος, θα γευματίσει με Πολωνούς και Έλληνες επιχειρηματίες. Ο Αντ. Ντούντα θα αναχωρήσει νωρίς το βράδυ της Τρίτης για την Πολωνία.