19 Νοέμβριος 2017, 14:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2017, 13:53

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια

  • Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» η Αναστασία Τσουκαλά, η οποία το βράδυ της Παρασκευής τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο από ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε από κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια.  Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά των αγνώστων δραστών.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 10 ετών.

Η κατάσταση της εγκληματολόγου αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Paris II παραμένει σοβαρή, με τους γιατρούς να ανησυχούν από την χαμηλή της πίεση. Την Παρασκευή υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και παραμένει έκτοτε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε, επίσης κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση σχετικά με την πυρπόληση αυτοκινήτου στην περιοχή των επεισοδίων. Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι υπήκοοι. Σε δύο από αυτούς απαγγέλθηκε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών και παραπέμπονται σε Ανακριτή, ενώ οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών που τελούν σε υπηρεσία, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.