19 Νοέμβριος 2017, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2017, 09:59

Προβλήματα λόγω «Ζήνωνα» σε Πάτρα, Μεσολόγγι (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι. Η δυνατή βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα την ανάγκη επέμβασης της πυροσβεστικής σε αρκετές περιπτώσεις.

Στην Πάτρα και το Ρίο απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα από ακινητοποιημένα ΙΧ σε δύο περιπτώσεις.

Στο πρώτο περιστατικό, το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα ακινητοποιήθηκε σε παραλιακό δρόμο του Δρεπάνου της Πάτρας, καθώς το οδόστρωμα είχε καλυφθεί με νερό που ερχόταν από τη θάλασσα, λόγω του μεγάλου κυματισμού. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, όπου οι πυροσβέστες, απεγκλώβισαν δύο άτομα μέσα από ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης οι πυροσβέστες παρενέβησαν στο κτίριο που στεγάζεται το Λιμενικό τμήμα στο Ρίο, ώστε να μην πλημμυρίσει, ενώ κλήθηκαν να παρέμβουν και σε δύο περιπτώσεις κοπής δέντρων εξαιτίας των ανέμων, στο Ρίο και στο Κάτω Καστρίτσι. Η βροχόπτωση έγινε η αιτία να συγκεντρωθούν νερά στο οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, στο ύψος των Ιτεών και της Παραλίας. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα

Ξεριζωμένα δέντρα στο Μεσολόγγι
Ο «Ζήνωνας» έκανε αισθητή την παρουσία του τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι. Στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα στο κέντρο της πόλης, ενώ παρασύρθηκαν κάδοι απορριμμάτων σε διάφορα σημεία, σύμφωνα με το onairnews.gr.

Στο λιμάνι του Μεσολογγίου δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα σε σκάφη και βάρκες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά. Ήδη κάτοικοι και φορείς ξεκίνησαν να καταγράφουν τις ζημιές, με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης.