19 Νοέμβριος 2017, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2017, 08:23

Σήμερα ο β΄ γύρος των εκλογών της Κεντροαριστεράς – Γεννηματά και Ανδρουλάκης διεκδικούν την ηγεσία

  • Σήμερα ο β΄ γύρος των εκλογών της Κεντροαριστεράς – Γεννηματά και Ανδρουλάκης διεκδικούν την ηγεσία
    Εικόνα από εκλογικό κέντρο στην Καλλιθέα, στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Η ώρα της εκλογής αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς έφτασε. Σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής, με τη μονομαχία ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Την περασμένη Κυριακή 210.000 πολίτες έσπευσαν στις κάλπες και σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου σήμερα έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα με την ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Δεν απαιτείται συμπλήρωση αίτησης, ούτε η καταβολή 3 ευρώ, όπως έγινε στον πρώτο γύρο. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ανέδειξε την Φώφη Γεννηματά ως το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα της προέδρου της Κεντροαριστεράς (έλαβε 41,27% των ψήφων). «Από την εκλογή μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την ενότητα και την αναγέννηση της Παράταξης. Αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις. Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη σελίδα της στο Facebook.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης (24,73% στον πρώτο γύρο) έκανε λόγο σήμερα για ελπιδοφόρο μήνυμα και απηύθηνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. «Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες» ανέφερε και τόνισε ότι η ενότητα είναι δεδομένη. Είπε ακόμη πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα παραμείνει «όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας αλλά ιδεών και πολιτικής».

Την πρόταση των δυο υποψηφίων να συγκεντρωθούν την Κυριακή σε κάθε εκλογικό τμήμα δωρεές υπέρ των πληγέντων από τη θεομηνία της Δυτικής Αττικής, με ευθύνη των εκπροσώπων τους, υιοθέτησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.