18 Νοέμβριος 2017, 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2017, 19:22

Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα-Σίσι την Τρίτη στη Λευκωσία

  • Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα-Σίσι την Τρίτη στη Λευκωσία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σταύρος Ιωαννίδης)

Την ιδιαίτερη σημασία της τριμερούς συνάντησης των ηγετών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του ιδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Λευκωσία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως ανέφερε, στη συνάντηση θα συζητηθούν τα όσα ενδιαφέρουν και τις τρεις χώρες, και ιδιαίτερα η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της οικονομίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος υπαρκτό που αναπτύσσει πρωτοβουλίες για ενίσχυση του κύρους της.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Επίσκεψη η οποία είναι η πρώτη Αιγύπτιου προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε τις πολύ καλές σχέσεις της Κύπρου με την Αίγυπτο, και ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα συζητήσουν σωρεία θεμάτων που διέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων τα ενεργειακά, η οικονομία, η παιδεία και ο πολιτισμός.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στον Λίβανο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί η αβεβαιότητα στη γείτονα χώρα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.