18 Νοέμβριος 2017, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2017, 18:36

Πέθανε ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των AC/DC Μάλκολμ Γιανγκ

  • Πέθανε ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των AC/DC Μάλκολμ Γιανγκ
    O Μάλκολμ Γιανγκ (φωτ.: acdc.com)

Έφυγε από τη ζωή στα 64 του χρόνια, χτυπημένος από άνοια, ο Μάλκολμ Γιανγκ, κιθαρίστας και συνιδρυτής (μαζί με τον αδερφό του Άνγκους) του φημισμένου συγκροτήματος AC/DC.

«Με τεράστια αφοσίωση και δέσμευση ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκρότημα. Ως κιθαρίστας, τραγουδοποιός και οραματιστής ήταν ένας τελειομανής και μοναδικός άνθρωπος. Έφυγε, αλλά αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά που θα ζει για πάντα», έγραψε μεταξύ άλλων η θρυλική χαρντ ροκ μπάντα, στην επίσημη ιστοσελίδα της. 

«Με βαθύτατη θλίψη σας ενημερώνουμε για το θάνατο του Malcolm Young, αγαπημένου συζύγου, πατέρα, παππού και αδελφού. Ο Malcolm έπασχε από άνοια για αρκετά χρόνια και απεβίωσε ειρηνικά με την οικογένειά του δίπλα στο κρεβάτι», τονίζεται στην ανακοίνωση των οικείων του. 

Το 2014 είχε γίνει γνωστό ότι ο Μάλκολμ Γιανγκ έπασχε από άνοια, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί αναγκαστικά από το συγκρότημα με τα εκατομμύρια θαυμαστών σε όλον τον κόσμο. Το συγκρότημα έχει πουλήσει περισσότερους από 200 εκατομμύρια δίσκους από το 1973 και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με κλασικά τραγούδια όπως τα «Highway to Hell», «Back in Black», «ΤΝΤ», «For Those About to Rock» κ.ά. Πριν από λίγες εβδομάδες άφησε την τελευταία του πνοή και ο αδελφός του Μαλκολμ και του Άνγκους Γιανγκ, ο Τζορτζ, που θεωρείτο μέντορας του συγκροτήματος