18 Νοέμβριος 2017, 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2017, 11:50

Στην εντατική η γυναίκα που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα – Βαρύτατες κατηγορίες για τους συλληφθέντες

  • Πρώτη η Ελλάδα στην αναρχική τρομοκρατία στην Ευρώπη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ / Θανάσης Καμβύσης)

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η γυναίκα που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια.

Η δικηγόρος δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια φωτοβολίδα-στυλό στο πόδι από κουκουλοφόρους, την ώρα που βρισκόταν τη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται στην εντατική, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται σοβαρή.

Βαρύτατες κατηγορίες για τους 16 συλληφθέντες
Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 16 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα:

Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από τη δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.