18 Νοέμβριος 2017, 09:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2017, 09:32

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Προβλήματα λόγω «Ζήνωνα» στο Ιόνιο

  • Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Προβλήματα λόγω «Ζήνωνα» στο Ιόνιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα, με τον κυκλώνα «Ζήνωνα» να κάνει την αισθητή την παρουσία του στο Ιόνιο πέλαγος.  Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, ενώ σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές.

Από το πρωί ξεκίνησαν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος του Ιονίου, της ηπειρωτικής χώρας, του Αιγαίου αλλά και της Κρήτης.

Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στο Ιόνιο και στη δυτική Ελλάδα, ο στροβιλισμός του «Ζήνωνα» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα ενταθούν από το απόγευμα όσο ο Ζήνωνας θα πλησιάζει, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προς τις ακτές της Ηπείρου.

Απαγορευτικό απόπλου στο Ιόνιο
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από την Κέρκυρα έως και την Ζάκυνθο, οι λιμενικές αρχές στο Ιόνιο εξέδωσαν το πρωί απαγορευτικό απόπλου. Από νωρίς το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, Ιθάκη - Κεφαλονιά και Πάτρα, Κεφαλονιά - Κυλλήνη, Ζάκυνθος - Κυλλήνη, αλλά και Ιθάκη - Κεφαλονιά - Αστακός.

Ήδη νωρίς το πρωί έχει εκδηλώθηκε καταιγίδα στην Αττική, με το φαινόμενο να επηρεάζει και τις περιοχές που σάρωσαν οι φονικές πλημμύρες, στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.