18 Νοέμβριος 2017, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2017, 08:27

ΟΑΣΑ: Συνιστά προσωποποιημένη κάρτα στους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου

  • ΟΑΣΑ: Συνιστά προσωποποιημένη κάρτα στους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου

Ο ΟΑΣΑ συνιστά στο επιβατικό κοινό, το οποίο επιθυμεί να προμηθευτεί μειωμένα κόμιστρα (άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, νέοι ηλικίας έως 18 ετών, πολύτεκνοι, κλπ.), όπως προβεί στην έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Οργανισμού, έχει τη δυνατότητα αγοράς των μειωμένων κομίστρων, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα Επαναφόρτισης Καρτών», είτε από το διαδίκτυο (www.athenacard.gr).

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας πραγματοποιούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά εισιτήρια (ΑΤΗ.ΕΝΑ Τicket) και ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card), που είναι επαναφορτιζόμενα. Γι΄ αυτό ο ΟΑΣΑ συμβουλεύει τους επιβάτες να μην τα πετούν, αλλά να τα επαναφορτίζουν και να τα επαναχρησιμοποιούν.

Ο ΟΑΣΑ έχει κάνει γνωστό ότι από τη Δευτέρα (20/11) θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο μπορεί να συναντήσουν κλειστές πύλες. Παράλληλα, στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20/12/2017.