17 Νοέμβριος 2017, 19:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2017, 19:45

Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο (βίντεο)

Ένα μικρής διάρκειας βίντεο με τη στιγμή της εφόδου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Ρουβίκωνα, δόθηκε στη δημοσιότητα από την αναρχική συλλογικότητα. Όπως δείχνει το πλάνο, περίπου 15 άτομα βγήκαν από τον παρακείμενο σταθμό του μετρό και πέρασαν πολύ γρήγορα την εξωτερική πύλη του Πενταγώνου.

Οι μικρή δύναμη ασφαλείας που υπήρχε στην είσοδο, δεν κατάφερε να αποτρέψει τους «εισβολείς», που κινήθηκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, πετώντας φέιγ βολάν, και έφθασαν μέχρι και τις μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στο ΓΕΕΘΑ και το γραφείο του υπουργού (σ.σ. ο Π. Καμμένος βρίσκεται στο εξωτερικό) πριν οι άνδρες φύλαξης του Πενταγώνου τους βγάλουν εκτός των ορίων του στρατοπέδου. 

Για το περιστατικό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία. 

Για εξευτελισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατίας, αναφορικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. Επίσης, με αφορμή το ίδιο ζήτημα, «πυρά» στην κυβέρνηση έριξαν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ.